PUM: Hentikan manipulasi teks agama

Persatuan Ulama’ Malaysia (PUM) meminta Sister In Islam (SIS) dan sesetengah pihak sekularis supaya berhenti memanipulasi teks agama untuk disesuaikan dengan perspektif sekular termasuk dalam isu kebebasan beragama.
    
NONESetiausaha Agung PUM Dr Mohd Roslan Mohd Noor (kanan) berkata tindakan itu merupakan suatu penistaan agama yang menjadi sebahagian daripada menifestasi `religionfobia'.
    
"Ia telah pun dianggap suatu jenayah di peringkat nasional dan antarabangsa.

"Justeru, PUM menyokong kerajaan persekutuan atau kerajaan-kerajaan negeri yang menjalankan tanggungjawab mengambil tindakan dari sudut perundangan, pendidikan, media dan seumpamanya untuk memastikan agama tidak dinafikan haknya atas nama-nama yang indah seperti hak asasi manusia," katanya dalam kenyataan hari ini.
    
Laporan portal berita propembangkang baru-baru ini memetik SIS didakwa sebagai  berkata kebebasan beragama mestilah termasuk kebebasan untuk menukar agama.
    
- Bernama
 PERINGATAN: Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.