mk-logo
Berita
Penternak udang: Noh Omar cuma tuan tanah

Pengarah syarikat Pristine Agrofood Sdn Bhd Chu Bak Teck menafikan dakwaan bahawa beliau bekerjasama dengan timbalan pengerusi badan perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar dalam perusahaan menternak udang.

Chu ketika dihubungi malam tadi berkata, Noh hanyalah pemilik kepada sebahagian daripada tanah 100 ekar yang menjadi tapak projek ternakan udang di Tanjung Karang itu.

Bercakap kepada Malaysiakini, Chu berkata syarikatnya merupakan penyewa tanah berkenaan.

Katanya, beliau terkejut apabila syarikatnya diheret ke dalam kancah politik di antara ADUN Sekinchan Ng Suee Lim dan Noh yang merupakan MP Tanjung Karang dan juga menteri pertanian dan industri asas tani.

"Saya tidak faham mengapa (Ng) kata perkata seperti itu dalam DUN. Saya terkejut. Kenapa dia buat begitu? Ini (kerja) gila," katanya.

[Baca berita penuh]

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Paling Popular
Terkini