mk-logo
Berita
Khalid: Kita boleh tunjuk BN cara tadbir dengan betul

Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim berkata kerajaan pimpinan beliau bersedia untuk menunjukkan kepada BN bagaimana mentadbir negara dengan betul, jika rakyat mengundi untuk menukar kerajaan dalam pilihan raya umum akan datang.

Menegaskan bagaimana BN menerajui kerajaan persekutuan sehingga mengakibatkan defisit yang besar, Khalid mendakwa bahawa dasar BN diarahkan untuk keuntungan gabungan tersebut dan kroninya dan bukan menjaga kebajikan negara.

Beliau berkata, walaupun selepas 50 tahun pemerintahan BN, kebajikan rakyat telah diabaikan dan jika BN dibenarkan terus memerintah lagi, perkara-perkara tersebut tidak akan berubah.

Umno dan BN, tegas menteri besar,  tidak tahu perbezaan antara perniagaan dan menjaga kebajikan rakyat.

Menurutnya, salah satu sebab mengapa negara tidak mempunyai wang yang cukup dan bajet defisit adalah kerana mereka tidak menguruskan wang dengan betul dengan projek-projek.

Beliau menegaskan demikian di majlis pelancaran asrama sekolah untuk kanak-kanak estet di Petaling Jaya, Selangor.

[Baca berita Penuh]

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Paling Popular
Terkini