BERITA

Rombakan kabinet: 'Saya tidak tahu' - Najib

Bernama

Diterbitkan
Dikemaskini 11 Jun 2014, 4:19 pagi

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau tidak tahu menahu mengenai sebarang rombakan Kabinet dalam masa terdekat ini.

"Saya tidak tahu," katanya ketika ditanya wartawan Malaysia di Ashgabat (Turkmenistan) mengenai laporan sebuah akhbar harian mengenai kemungkinan rombakan Kabinet dilakukan pada hari Jumaat.

Najib berkata demikian dalam sidang akhbar sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur dari Lapangan Terbang Antarabangsa Ashgabat pada Selasa malam, setelah melakukan lawatan rasmi yang kedua ke Turkmenistan.

Beliau diiringi isteri Datin Seri Rosmah Mansor dalam lawatan dua hari itu.

The Malay Mail, yang memetik sumber berkata Najib sedang menimbangkan rombakan besar dalam barisan pentadbirannya bukan hanya untuk membawa masuk Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai dan Presiden Gerakan Datuk Mah Siew Keong

sahaja.

Barisan baharu itu dilaporkan mungkin diumumkan seawal Jumaat ini dan selewat-lewatnya selepas Aidilfitri yang dijangka jatuh pada 28 Julai.

- Bernama

Beri pendapat anda!

Jadi pelanggan Malaysiakini untuk menjadi pengulas berita. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.