mk-logo
Berita
'Berdebatlah Najib demi maruah nenek moyang'

Dalam tempoh 24 jam, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak bertukar daripada "pahlawan" sebelum dilabel "pengecut" selepas gagal muncul dalam sesi dialog dinanti-nanti ramai orang pagi ini.

Walaupun alasan rasmi diberi penganjur adalah kerana arahan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar, pengkritik tetap menuduh Najib takut berdepan dengan Tun Dr Mahathir Mohamad yang menunggu selama lebih dua jam.

Dan kini Naib Presiden PKR Rafizi Ramli mengemukakan cadangan kepada Najib mengencai cara untuk menebus kembali maruahnya - melalui debat secara langsung bersama Dr Mahathir di televisyen.

Bercakap kepada Malaysiakini, Rafizi memetik kenyataan penganjur sesi dialog itu bahawa perdana menteri sedang bersiap-siap untuk datang ke Pusat Dagangan Dunia Putra sebelum Khalid mengeluarkan arahan membatalkan program berkenaan.

"Jika keadaan tidak dibetulkan melalui debat secara langsung di televisten, Najib mungkin dituduh secara tidak adil sebagai pengecut," katanya.

[Baca berita penuh]

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini