Penyertaan Sasterawan Negara Datuk A Samad Said ke dalam DAP dilihat secara positif oleh seorang menteri Umno yang menyifatkan ia sebagai petanda bahawa Malaysia sedang memecahkan tembok perkauman.

"Ini adalah satu perkara yang baik," kata Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

 

Ketika mengumumkan penyertaan bekas pengerusi bersama BERSIH ke dalam parti itu, DAP pula menyifatkan tokoh tersebut sebagai "perwira ubah".

 

Lebih dikenali sebagai Pak Samad, beliau memenangi Anugerah Penulis  Asia Tenggara yang berprestij pada 1978 dan telah dianugerahkan gelaran sasterawan negara pada 1986.

 

"Demokrasi Malaysia telah maju begitu banyak, ia seolah-olah (warna) kulit tidak penting lagi. Ia adalah semua tentang ideologi sekarang," menteri kabinet kanan kepada Malaysiakini dalam wawancara eksklusif semalam.

[Baca berita asal]

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini