Malaysiakini
SENI & HIBURAN

Ku Nan: Puncak Purnama menyakitkan mata

Diterbitkan
Dikemaskini 2 Jul 2016, 8:52 pagi

Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Mansor berkata arca Puncak Purnama di Jalan Atap, Kuala Lumpur diruntuhkan kerana menyakitkan mata.

Katanya Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menerima rungutan daripada orang awam berhubung arca berkenaan.

Disebabkan itu katanya dipetik Malay Mail Online DBKL memutuskan untuk lebh baik ia diruntuhkan.

"DBKL perlu merobohkannya kerana ia terlalu usang dan tiada cara untuk membaik pulih keadaan arca berkenaan.

“Ia adalah pilihan terbaik kerana ia sudah menyakitkan pandangan dan kita tak mahu ia mengganggu sesetengah orang," katanya kepada media di Kuala Lumpur hari ini.

[Berita berkaitan: Arca Seniman Negara roboh tak siapa peduli?]

Malaysiakini telah menyajikan laporan percuma dalam bahasa Melayu selama 17 tahun. Langkah ini diambil sebagai khidmat kami untuk masyarakat.

Kami berharap ia dapat membantu pembaca membuat keputusan terhadap sesuatu perkara secara bermaklumat, selain menggalakkan perbahasan serius berkaitan isu-isu melibatkan kepentingan awam.

Malaysiakini juga berharap rakyat Malaysia tidak ketinggalan dalam isu-su penting dalam negara.

Langgan Malaysiakini (versi Bahasa Inggeris) sebanyak RM20 sebulan atau RM200 setahun bagi mendukung media bebas di negara ini.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.