mk-logo
Seni & Hiburan
Pelawak terkenal ditahan terbabit pergaduhan di hotel
Diterbitkan:  Jun 27, 2019 3:15 AM
Dikemaskini: 3:15 AM

Seorang pelawak terkenal bersama dua individu ditahan dipercayai terbabit dalam pergaduhan di sebuah hotel di Taman Maluri, Cheras pada Selasa lepas.

Dalam kejadian kira-kira 5.45 petang, anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah Cheras menerima panggilan berhubung pertengkaran membabitkan dua lelaki dan seorang wanita di lobi hotel.

Ketua Polis Daerah Cheras ACP Mohamed Mokhsein Mohamed Zon berkata anggota yang ke lokasi kejadian menahan pelawak dan rakannya masing-masing berumur 41 dan 35 tahun dan seorang wanita berusia 25 tahun.

"Pemeriksaan badan terhadap wanita itu pula membawa kepada penemuan satu peket dadah disyaki jenis methamphetamine seberat 0.55 gram," katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Beliau berkata ujian saringan urin mendapati pelawak itu positif ganja manakala dua lagi suspek positif dadah jenis AMP (amfetamina).

Katanya kesemua yang ditahan mempunyai rekod jenayah berkaitan dadah manakala kes itu disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Beliau berkata pelawak berkenaan dibebaskan semalam selepas direman selama sehari manakala dua lagi direman sehingga esok.

- Bernama

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lihat Komen
Paling Popular
Terkini