Malaysiakini
LENSAKINI

Tempat berlindung

Azneal Ishak & Ng Xiang Yi

Diterbitkan
Dikemaskini 1 Apr 2020, 8:21 pagi

Seramai 181 warga Kuala Lumpur yang tidak mempunyai kediaman ditempatkan di Pusat Komuniti Sentul Perdana sejak 30 Mac lalu ketika perintah kawalan pergerakan memasuki fasa kedua mulai 1 April.

Datuk Bandar Kuala Lumpur, Nor Hisham Ahmad Dahlan, meluangkan masa melawat pusat itu bagi melihat secara dekat keadaan penghuni dan kemudahan yang disediakan di situ.

Menurut beliau semua penghuni dibekalkan dengan kemudahan yang perlu seperti tilam, bantal, sabun mandi, sabun membasuh baju, ubat gigi, berus gigi, tuala mandi dan juga tuala wanita.

Makanan percuma turut dibekalkan oleh badan amal bukan kerajaan.

Perintah kawalan pergerakan bagi mengekang penularan wabak Covid-18 memasuki fasa kedua mulai 1 April dan berlanjutan selama 14 hari.

Jadilah pelanggan Malaysiakini untuk menyokong media bebas menyalurkan sumber maklumat dalam negara yang boleh dipercayai. Bersama membina Malaysia yang lebih baik.

Langgan dengan hanya RM200 setahun atau RM20 sebulan.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.