Teo: Bangunan HQ MCA bahagian atas tanah murah

Koh Jun Lin        

Satu tinjauan mendapati mendapati sebuah bangunan bagi menempatkan ibupejabat MCA bahagian Langat terletak di atas tanah negeri yang didakwa dipajak kepada parti itu pada harga RM1 sekaki persegi.

NONE Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie ching yang mengetuai tinjauan itu bersama ahli majlis tempatan, Lee Kee Hiong hari ini berkata, dalam perbandingannya, nilai tanah komersial di bandar Kajang di tempat bangunan itu terletak adalah RM150 sekaki persegi.

"Bagi parti politik lain seperti DAP, PAS atau PKR, kita perlu membeli tanah atau bangunan untuk bangunan parti kami mengikut harga pasaran. Mengapa MCA boleh dapat tanah itu pada harga diskaun?

"Harga diskaun jenis ini tidak ada untuk NGO atau sebarang organisasi lain di Malaysia, tetapi hanya untuk Umno, Gerakan, MCA dan MIC," tambahnya.

[Baca berita penuh]

VIDEO l 2.28 min

Taboola

Komen

PERINGATAN
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Malaysiakini
terkini untuk anda

Sign In