story image
mk-logo
Seni & Hiburan
Mat salih 'Mat Dan' nikah gadis Melayu
Diterbitkan:  Mar 13, 2017 1:52 AM
Dikemaskini: 2:01 AM

Selebriti TV keturunan British yang fasih dengan loghat Terengganu, Mat Dan selamat melangsungkan pernikahan dengan gadis Melayu dalam satu majlis di Bukit Chendering, Kuala Terengganu, hari ini.

Difahamkan majlis serba sederhana itu berlangsung di sebelah malam tanpa kehadiran pihak media atas permintaan keluarga kedua-dua pihak.

Namun beberapa gambar majlis pernikahan itu tersebar di laman sosial Facebook sejurus kemudian.

Terdahulu, pada sebelah siangnya, satu majlis pertunangan antara Mat Dan, 28, dengan pasangannya telah berlangsung.

Berita mengenainya tersiar selepas tersebar gambar ibu Mat Dan menyarungkan cincin ke jari seorang gadis bertudung, berbaju kurung warna biru.

Difahamkan, majlis pertunangan itu dilangsungkan jam 10 pagi dan hanya dihadiri keluarga dan sahabat terdekat pasangan itu.

Menurut kenalan Mat Dan, nama sebenar Kareef Daniel Abdullah, "Identiti gadis pilihan hati Mat Dan juga tidak dapat didedahkan ketika ini atas permintaan keluarganya".

Mat Dan kini merupakan hos beberapa rancangan TV tempatan bercorak pengembaraan seperti 'Haramain Backpackers' dan 'Mat Dan Kaki Jalan'.

Program itu disampaikannya dalam loghat Melayu Terengganu.

Minat mengembara pemuda dari Bristol, England ini, membawanya ke Thailand, Laos dan kemudian ke Pulau Perhentian, Terengganu pada 2009 dan seterusnya ke Pulau Kapas.

Sehingga kini, beliau sudah tinggal di Malaysia kira-kira tujuh tahun.

- Bernama

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
ADS
Paling Popular
Terkini
ADS