Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini
mk-logo
Berita
Zahrain tidak akan tarik balik kenyataan
Diterbitkan:  Mar 23, 2010 8:10 PM
Dikemaskini: 12:12 PM

Ahli parlimen Bebas Bayan Baru Datuk Zahrain Mohamed Hashim tidak akan meminta maaf dan menarik balik kenyataannya yang menamakan ahli parlimen Kalabakan Datuk Abdul Ghapur Salleh sebagai antara nama yang diumpan untuk lompat parti dalam rancangan 16 September 2008.

    

Beliau berkata tindakan meminta maaf dan menarik balik kenyataan adalah tidak relevan memandangkan beliau tidak berniat untuk memanjangkan isu 16 September itu atau mencemarkan nama ahli parlimen Kalabakan itu.

    

"Minta maaf untuk apa? Saya hanya cerita apa yang Anwar cerita pada saya. Menurut Anwar, Kalabakan (Abdul Ghapur) antara nama yang disebut yang akan melompat.

    

"Niat saya hanya untuk cerita pada orang, kekecewaan saya pada parti (PKR) dan kenapa saya keluar parti, itu sahaja. Tiada niat untuk memperkecilkan beliau," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini, lapor Bernama.

    

Terdahulu, dalam sesi perbahasan usul Menjunjung Kasih Titah Ucapan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin, Abdul Ghapur membidas tindakan Zahrain yang hanya mendedahkan separuh sahaja nama ahli parlimen yang akan melompat parti bagi menjayakan kerajaan bayangan Anwar pada 16 September 2008.

Mengenai cabaran Abdul Ghapur supaya beliau mendedahkan nama ahli parlimen yang selebihnya yang diumpan untuk lompat parti, Zahrain berkata, beliau mahu bangun untuk menjelaskan perkara itu ketika Abdul Ghapur 'menyerangnya' tetapi Abdul Ghapur tidak melayan permintaan beliau.

    

"Saya nak bangun bagi penjelasan tapi dia tak bagi...tidak relevan untuk jawab cabaran itu tetapi saya memang tahu ada 34 hingga 40 nama lagi tapi saya rasa dia pun tahu sebab dia pun kawan Anwar," katanya.

    

Ketika ditanya apakah perasaan beliau ketika "diserang" oleh Abdul Ghapur, Zahrain berkata beliau sangat kecewa dan merasakan tindakan itu sebagai serangan peribadi.


Sertai saluran WhatsApp Malaysiakini BM sekarang untuk mendapatkan perkembangan berita terkini!

ADS