Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini
mk-logo
Berita
Projek tebatan banjir RM5j: Najib 'berkira-kira'
Diterbitkan:  May 17, 2010 6:37 PM
Dikemaskini: 11:58 AM

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini masih berkira-kira sama ada akan meluluskan peruntukan berjumlah RM5 juta untuk satu projek mitigasi banjir di Sibu.

NONE Peruntukan itu merupakan satu tawaran yang dibuat oleh perdana menteri pada hari terakhir kempen pilihan raya kecil Sibu, Sabtu lalu.

"Kita akan teliti terlebih dahulu, kerana kita belum membuat sebarang keputusan tentang hal tersebut,” katanya dalam satu sidang akhbar di Kuala Lumpur hari ini.

Najib yang juga pengerusi BN mengumumkan bahawa beliau akan menandatangani cek untuk projek tebatan banjir tersebut hari ini, sekiranya mereka menyokong Robert Lau Jr.

"Mari kita membuat perjanjian. Jika anda memberikan sokongan kepada Robert Lau Jr pada hari Ahad, saya akan menandatangani cek pada hari Isnin," katanya seperti dilaporkan sebelum ini.

Lau bagaimanapun tewas kepada calon DAP Wong Ho Leng dengan majoriti tipis 398.

siby by-election nomination day 080510 mahmud taib Ketika ditanya, Najib juga enggan mengulas sama ada ketua menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud merupakan salah satu faktor kekalahan BN.

Katanya, beliau "tidak mahu membuat spekulasi” berhubung mengenai perkara itu.

Para penganalisis, antara lainnya menyebut, pengundi daripada masyarakat Cina di situ tidak menggemari corak pentadbiran Abdul Taib.

Wajah ketua menteri itu juga tidak banyak dipaparkan dalam bahan-bahan kempen seperti poster di kawasan bandar Sibu, semasa kempen berlangsung.

[Baca berita penuh]


Sertai saluran WhatsApp Malaysiakini BM sekarang untuk mendapatkan perkembangan berita terkini!

ADS