BERITA

Polis: Tiada tindakan kerana PERKASA beri kerjasama

Diterbitkan
Dikemaskini 30 Sep 2010, 2:25 pagi

Polis tidak bertindak terhadap PERKASA semalam kerana mereka memberi kerjasama kepada pihak polis, kata ketua polis Dang Wangi, ACP Mohd Zulkifli Abdul Rahman.

Kira-kira 50 anggota PERKASA berhimpun di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur/Selangor (KLSCAH) di ibunegara semalam, kerana membantah kehadiran rapper kontroversi Namewee sebagai penceramah di forum anjuran dewan tersebut di situ.

perkasa protest at selangor chinese assembly hall

Zulkifli Mohd memberitahu Malaysiakini hari ini bahawa polis terpaksa campurtangan dan meminta pihak penganjur memendekkan forum tersebut kerana ia mungkin mengganggu ketenteraman awam.

Namewee menjadi panel di forum tersebut bersama dengan ketua pegawai eksekutif KLSCAH Tan Ah Chai.

"Untuk bersikap adil terhadap kedua-dua pihak penganjur dan mereka yang menyertai bantahan tersebut, kami memberi mereka masa untuk bersurai," tambah Mohd Zulkarnain.

Sementara itu, Pemuda KLSCAH kesal dengan tindakan PERKASA mengadakan protes di depan bangunannya di Kuala Luampur semalam.

[Baca berita penuh]

Beri pendapat anda!

Jadi pelanggan Malaysiakini untuk menjadi pengulas berita. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.