Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini
mk-logo
Berita

Penyusunan semula kepemimpinan Umno Selangor dijangka menyaksikan Datuk Seri Noh Omar dilantik sebagai pengerusi perhubungan negeri.

NONE Jawatan timbalan pengerusi perhubungan yang dikosongkan Noh pula akan diisi oleh Abdul Shukor Idrus (kini merupakan ketua penerangan Umno negeri itu), menurut tulisan ringkas yang disiarkan semalam di sebuah laman blog pro-Umno.

Laman parpukari.blogspot.com itu dilihat hampir dengan kepemimpinan Umno negeri dan sering dipetik oleh akhbar arus perdana.

ezam mohd nor column pix Menurut laman itu lagi, Senator Ezam Mohd Nor yang menyertai Umno pada Jun 2008 pula akan mengisi jawatan ketua penerangan Umno negeri yang dikosongkan oleh Abdul Shukor.

Ketika diminta mengulas desas-desus yang disiarkan blog berkenaan, Abdul Shukor berkata perkara itu masih belum disahkan lagi.

Jelasnya, perkara itu itu hanya akan disahkan dalam mesyuarat majlis tertinggi parti itu yang dijadualkan pada petang ini.

NONE Mesyuarat berkenaan bagaimanapun ditunda sebagai menghormati majlis pengebumian bekas ketua menteri Pulau Pinang Tun Dr Lim Chong Eu.

"Saya tidak ada maklumat lanjut sebab belum ada pengumuman lagi," kata Abdul Shukor lagi ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.

Najib dalam ucapannya di perhimpunan agung Umno pada Oktober lalu mengumumkan untuk membuat perubahan kepemimpinan parti itu dalam menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Perubahan itu diumumkan berikutan beberapa teguran yang ditimbulkan oleh para perwakilan dalam perhimpunan berkenaan.

ADS