mk-logo
Berita
Anwar: Rundingan kerusi panas 'perkara biasa'

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, perbezaan pendapat berhubung rundingan kerusi di antara tiga komponen partinya merupakan satu perkara biasa.

"Jadi tidak benar mengatkan bahawa rundingan gagal, perbezaan pendapat sedikit di peringkat kawasan parlimen dan DUN.

"Hal ini biasa, jadi kira minta (pemimpin parti) negeri rumuskan dengan baik dan beri laporan," kata beliau yang juga ketua umum PKR, dalam satu sidang media pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat petang ini.

Katanya, rundingan itu akan diteruskan dan pemimpin berkenaan diberi peluang untuk memberikan pandangan mereka sehingga hujung bulan ini.

Ketika ditanya, Anwar juga berkata Pakatan negeri Johor - yang dikatakan berdepan masalah dalam isu pembahagian kerusi - juga masih belum selesai mengadakan rundingan.

Setiausaha agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata rundingan yang "panas sikit" itu juga satu perkara biasa.

"Jadi rundingan di negeri akan terus berjalan," katanya lagi dalam sidang media sama.

Turut hadir dalam sidang media itu ialah pemimpin DAP, Lim Kit Siang dan juga presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Paling Popular
Terkini