mk-logo
Berita
Anwar Ibrahim masuk hospital lagi
Diterbitkan:  Jul 7, 2015 1:15 PM
Dikemaskini: 6:01 PM

Bekas ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sekali lagi dimasukkan ke hospital setelah peguam mendakwa keadaan kesihatannya membimbangkan.

Pengarah Komunikasi PKR Fahmi Fadzil berkata Anwar dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur petang tadi untuk rawatan lanjut dan dijangka ditahan beberapa hari.

“Beliau akan diberi rawatan fisioterapi intensif untuk kesakitan di bahagian bahu, tekanan darah beliau akan dipantau, dan (imbasan) CT scan akan dibuat ke atas buah pinggang beliau,” kata Fahmi.

Isterinya Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang juga ketua pembangkang juga telah bertemu dengan Anwar.

Salah seorang peguam Anwar, N Surendran, sebelum ini berharap pihak berkuasa dapat menyegerakan rawatan terhadap Anwar bagi mendapatkan maklumat tepat berhubung kesihatannya.

Anwar antaranya dikatakan mempunyai masalah ketumbuhan 4cm di buah pinggang,susut berat badan 6 kilogram, otot bahu terkoyak serta masalah artritis kronik.

Peguam juga mendakwa pemeriksaan ketika ditahan di hospital sama sebelum ini tidak mencukupi.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak juga sebelum ini mengarahkan tindakan lanjut diambil bagi memastikan kesihatan Anwar setelah mendengar aduan itu.

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini