Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini
mk-logo
Berita
Ahli Parlimen dedah SD guling Najib, sokong Razaleigh
Diterbitkan:  Mar 28, 2016 4:51 PM
Dikemaskini: 9:05 AM

Seorang ahli parlimen DAP hari ini memuat naik akuan bersumpah (SD) yang tidak ditandatangani di Facebook yang dipercayai diedarkan kepada wakil rakyat.

Dokumen itu menyatakan hilang kepercayaan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan menyokong pemimpin veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah mengambil alih tampuk kepimpinan.

Ketika dihubungi Malaysiakini , Liew Chin Tong bagaimanapun enggan mendedahkan butirannya.

Bagaimanapun, beliau berkata tidak ada keperluan untuk Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Tajuddin Abdul Rahman mendakwa bahawa Tengku Razaleigh tidak melakukannya.

"Ini benar-benar berlaku. Ku Li (Tengku Razaleigh) sedang dineutralkan. Saya akan lihat apa yang diperkatakan selepas ini dan saya akan dedahkan lagi," katanya.

Malah status laman Facebook miliknya tertulis kata-kata, "Untuk perhatian Tajuddin".

Sebelum ini, Tajuddin menolak dakwaan Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa Tengku Razaleigh adalah individu yang mencadangkan supaya Najib disingkirkan melalui undi tidak percaya di Parlimen.

“Saya tidak melihat apa-apa berita (dakwaan Tun Mahathir seperti apa) yang disebarkan. Tidak ada sama sekali.

“Rakan-rakan saya dan rakan sekerja dari ahli parlimen lain dari Umno dan BN tidak bercakap tentang perkara ini.

“Saya akan tahu kalau ia memang ada (tapi) tak ada langsung. Semua berita ini dicipta oleh Mahathir,” katanya kepada pemberita di lobi parlimen hari ini.

Minggu lalu, Tengku Razaleigh menandatangani Deklarasi Kelantan bagi menyatakan sokongan terbukanya kepada perdana menteri.

[Baca berita penuh]

Lihat Komen
ADS