story images
story images
mk-logo
Berita
PAS, Umno anjur himpunan anti-Icerd 8 Dis ini
Diterbitkan:  Nov 17, 2018 3:30 PM
Dikemaskini: 4:17 PM

PAS dan Umno akan mengadakan perhimpunan bersama bagi membantah Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (Icerd) di Kuala Lumpur pada 8 Disember ini.

Pesuruhjaya PAS Perak Razman Zakaria berkata perhimpunan itu telah mendapat restu Jawatankuasa Pusat PAS awal hari ini.

"8 Disember, Sabtu, kita akan kerahkan seluruh rakyat Malaysia turun ke Kuala Lumpur," kata Razman pada suatu majlis ceramah PAS-Umno di Pasir Salak, Perak malam ini.

Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi pada majlis sama "Himpunan Perpaduan Ummah" itu mengesahkan Umno akan menyertai bantahan berkenaan.

"Saya akan ingin mengesahkan Umno juga akan dokong perhimpunan ini. Ini bukan perhimpunan PAS, bukan perhimpunan Umno, himpunan NGO Islam, (ini) perhimpunann ummah keseluruhannya," jelas beliau.

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini