Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini
mk-logo
Berita
Khir: Bukan disekat tapi kurang sokongan
Diterbitkan:  Oct 8, 2008 1:13 PM
Dikemaskini: 5:15 AM

Bekas menteri besar Selangor Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo, yang berhasrat bertanding ketua Pemuda Umno, berkata beliau tidak pernah disekat untuk bertemu mana-mana ahli parti sepanjang

berkempen walaupun dua bakal calon lain mendakwa menghadapi masalah itu.

khir toyo 181207 Beliau berkata kenyataan ahli Parlimen Jerlun Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir dan ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin kononnya terdapat sekatan bagi mereka untuk bertemu ahli parti adalah andaian semata-mata.

"Mungkin apa yang mereka maksudkan sekatan itu ialah apabila ramai ahli Pemuda tidak hadir pada majlis tertentu.

"Kehadiran mereka sebenarnya mencerminkan sokongan, dan jika tidak hadir, itu terjemahan (juga)," katanya dalam laporan Bernama.

Beliau memberitahu demikian kepada pemberita selepas menghadiri majlis sambutan Aidilfitri di rumah pemangku Ketua Pemuda Umno Bachok Mohd Zaidi Sidik di Kota Bharu malam tadi.

Mengenai agendanya, Mohamad Khir berkata jika beliau menang, perkara yang akan dilakukan adalah membantu kerajaan menangani kemiskinan tegar sepenuhnya pada 2010.

Selain itu, katanya, beliau juga akan memastikan Selangor akan kembali ke tangan Barisan Nasional dalam pilihanraya umum akan datang.


Sertai saluran WhatsApp Malaysiakini BM sekarang untuk mendapatkan perkembangan berita terkini!

ADS