Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini
mk-logo
Berita
Undi palsu: Gopeng digesa mesyuarat semula
Diterbitkan:  Nov 7, 2008 4:20 PM
Dikemaskini: 10:51 AM

Seramai 20 anggota perwakilan Umno Gopeng hari ini membantah keputusan persidangan perwakilan bahagian Ahad lepas kerana mendakwa berlaku penipuan dalam pengiraan undi.

Memorandum bantahan oleh ketua Umno cawangan Taman Lapangan Permai, Ahmad Ishak kepada setiausaha kerja badan perhubungan Perak, Datuk Hasbullah Othman yang mewakili pengerusi badan itu Datuk Seri Tajol Rosli Ghazali.

Menurut Bernama , Ahmad berkata bantahan itu dibuat kerana terdapat lebihan 85 kertas undi yang dikira dalam pemilihan berkenaan.

"Seramai 373 perwakilan menghadiri mesyuarat tersebut dan apabila keputusan dikeluarkan terdapat lebihan 85 undi untuk pemilihan ahli jawatankuasa," beliau dipetik berkata.

Beliau mendesak mesyuarat perwakilan Gopeng diadakan semula dengan pengundian diurus sendiri oleh badan perhubungan negeri

dan bukan lagi wakil dari bahagian lain.

Agensi berita itu melaporkan, pada mesyuarat lalu, bekas timbalan ketua bahagian itu Hamzah Mohd Kasim dipilih sebagai ketua dengan memperoleh 186 undi, mengalahkan dua pencabarnya Mustaffa Kamal Mohd Nawi (102 undi) dan Rustam Affandy Abdul Aziz (77 undi).

ADS