Kuala Lumpur pula haramkan jualan vape

Lu Wei Hoong        

Selepas Johor dan Kelantan, hari ini giliran Kuala Lumpur melarang penjualan vape.

Pengarah Jabatan Pelesenan dan Pengurusan Penjaja, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Ibrahim Yusoff, berkata pihaknya tidak akan mengeluarkan sebarang lesen bagi penjualan vape.

Katanya, setakat ini, DBKL menerima hanya satu permohonan untuk lesen jualan vape dan telah menolak permohonan itu.

“Kita tidak keluar lesen lagi...Vape ini baru, setakat ini saya tengok satu permohonan sahaja.

“Saya juga telah meminta semua kedai runcit untuk tidak menjual vape, kita nasihatkan mereka supaya keluarkan vape,” Ibrahim kepada Malaysiakini ketika dihubungi.

[Baca berita penuh]

Komen

PERINGATAN:
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Malaysiakini
terkini untuk anda

Sign In