Malaysiakini
BERITA

Sidang media Ku Li esok batal, kata pegawainya

Diterbitkan
Dikemaskini 14 Jun 2021, 4:06 petang

Pengerusi Jemaah Penasihat Umno Tengku Razaleigh Hamzah membatalkan sidang medianya yang dijadualkan berlangsung esok.

Pegawai kepada Tengku Razaleigh, Lokman Abdul Ghani memaklumkan hal itu kerana "beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan"

"Setakat ini sidang media cancel sama ada secara bersemuka atau online," kata Lokman kepada Malaysiakini dalam maklum balas ringkasnya malam ini.

Terdahulu, Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dilaporkan berkata Tengku Razaleigh perlu mendapatkan permit polis untuk mengadakan sidang akhbar.

Jelasnya, berdasarkan prosedur operasi standard (SOP) PKP penuh, tiada sebarang perhimpunan dibenarkan sekalipun jumlah kehadiran dihadkan penganjur.

“Dia perlu mendapatkan permit polis,” kata Noor Hisham, petik MalaysiaNow.

Awal hari ini, media telah menerima undangan untuk menghadiri sidang media Tengku Razaleigh pada jam 3 petang esok, yang akan diadakan di kediamannya di Kuala Lumpur.

Jemputan itu tidak menyebutkan isu apa yang akan dibangkitkan ahli parlimen Gua Musang pada sidang media tersebut.

Bagaimanapun, sidang media itu berlaku ketika Yang di-Pertuan Agong bertemu dengan pelbagai pemimpin politik mengenai keadaan darurat dan usaha menangani wabak Covid-19 yang sedang berlaku.

Raja-Raja Melayu pula dijadualkan mengadakan sidang khas pada hari Rabu ini.

Beri pendapat anda!

Jadi pelanggan Malaysiakini untuk menjadi pengulas berita. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.