Khalid: Kita boleh tunjuk BN cara tadbir dengan betul

Hafiz Yatim        

Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim berkata kerajaan pimpinan beliau bersedia untuk menunjukkan kepada BN bagaimana mentadbir negara dengan betul, jika rakyat mengundi untuk menukar kerajaan dalam pilihan raya umum akan datang.

Menegaskan bagaimana BN menerajui kerajaan persekutuan sehingga mengakibatkan defisit yang besar, Khalid mendakwa bahawa dasar BN diarahkan untuk keuntungan gabungan tersebut dan kroninya dan bukan menjaga kebajikan negara.

Beliau berkata, walaupun selepas 50 tahun pemerintahan BN, kebajikan rakyat telah diabaikan dan jika BN dibenarkan terus memerintah lagi, perkara-perkara tersebut tidak akan berubah.

Umno dan BN, tegas menteri besar,  tidak tahu perbezaan antara perniagaan dan menjaga kebajikan rakyat.

Menurutnya, salah satu sebab mengapa negara tidak mempunyai wang yang cukup dan bajet defisit adalah kerana mereka tidak menguruskan wang dengan betul dengan projek-projek.

Beliau menegaskan demikian di majlis pelancaran asrama sekolah untuk kanak-kanak estet di Petaling Jaya, Selangor.

[Baca berita Penuh]

Taboola

Komen

PERINGATAN
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Malaysiakini
terkini untuk anda

Sign In