
Biar JAIS siasat tanpa gangguan, kata NGO Islam
Islam Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) berkata, pihak lain diharap tidak mempolitikkan serbuan di Gereja Methodist Damansara Utama kerana perkara itu boleh mengganggu siasatan.



"Bagaimana sistem pendidikan negara selama 13 tahun, dengan lima tahun di sekolah menengah, masih tidak mampu membuatkan murid-murid kita menguasai Bahasa Inggeris dengan baik," katanya.

Tiga laluan masuk ke Kelantan - Machang-Grik, Kuala Krai-Gua Musang dan Pasir Puteh-Bukit Yong - dikenalpasti berisiko tinggi nahas jalan raya pada Aidilfitri tahun ini.

Lelaki 50-an itu berkata penahanan tersebut memberi keinsafan dan pengajaran berguna kepadanya.




"Perbicaraan Anwar harus dibenarkan berlangsung tanpa sebarang campurtangan daripada mana-mana pihak," kata Karpal Singh.

Jawatankuasa kerja Pakatan Rakyat mengadakan mesyuarat pertamanya bagi membincangkan belanjawan alternatif, sekali gus mendepani pengumuman Belanjawan 2012 pada Oktober.
[VIDEO DI DALAM]

Menjelang pilihan raya umum akan datang, PAS Perak memperkenalkan laman Facebook khas bagi berkomunikasi dengan pengundi negeri itu yang berada di perantauan.


Pengarah Jabatan Imigresen Sarawak Datuk Robert Lian berkata, bawah sistem Kaunter 1Stop, Pasport Malaysia Antarabangsa dan Dokumen Perjalanan diproses dan disiapkan di satu kaunter sahaja.


BELASUNGKAWA
Antara hal siasah yang memberi impak kepada seniman, termasuk Syed Ahmad Jamal, adalah pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada tahun 1998.

dikemaskini 12.09pm
Sewajibnya perkara itu diserahkan kepada pihak berkuasa untuk menyiasat dengan telus dan mencari kebenaran, kata ABIM Selangor.


Selepas tiga minggu menjalani pembedahan menyambung ligamen belakang lututnya yang terkoyak, kecederaan yang dialami Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu semakin sembuh.


Timbalan Menteri Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Seri Lajim Ukin berkata kajian terperinci akan dilakukan sebelum akta baru itu digubal.