BERITA

'Anak saya tak diberi makan minum'

Susan Loone

Diterbitkan
Dikemaskini 10 Jun 2014, 9:20 pagi

Ibu kepada lelaki yang meninggal dunia dalam tahanan di Pulau Pinang baru-baru ini berkata, anaknya S Naidu Agin Raj sihat walafiat sebelum itu.

Bagaimanapun, Sivapakiam Palchamy berkata, ketika ditemui di mahkamah pada 3 Jun, mendiang mengadu tidak sihat sambil mendakwa dilayan dengan kasar dan dipukul.

Anggota keluarga juga mempertimbangkan tindakan undang-undang terhadap hospital Bukit Mertajam dan polis, atas dakwaan cuai memberikan jagaan dan rawatan.

Ketika ditemui di hospital pada 4 Jun, Sivapakiam berkata, tangan dan kaki anaknya terikat di katil.

“Anak saya beritahu saya, dia tidak diberikan sebarang makanan dan minuman selepas seharian dimasukkan ke hospital, serta tidak juga diberikan glukos atau dimasukkan dalam tetesan intravena, walaupun hospital dan polis tahu dia lemah dan ada sawan,” katanya.

“Apabila dia minta minuman dan makanan, dia tidak dipedulikan, apabila kami cuba beri sedikit minuman isotonik, kami tidak dibenarkan,” tambahnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita di pusat khidmat DAP di Prai, Pulau Pinang.

Ketua Polis Seberang Perai Baharom Abu menafikan Agin Raj dipukul semasa dalam tahanan.

[Baca berita penuh]

Mulai 15 Oktober 2020, Malaysiakini versi BM memperkenalkan sistem komen baru yang lebih baik.

Untuk berhubung secara telus dan bertanggungjawab dengan pengulas lain, pembaca BM kini perlu menjadi pelanggan berbayar. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.

Iklan