mk-logo
Berita
2 warga asing ditemukan terikat di pokok

Dua lelaki warga Myanmar tanpa sebarang dokumen pengenalan diri atau dokumen perjalanan yang sah ditemukan terikat pada pokok getah berdekatan hutan di Kampung Rahmat, dekat Pasir Mas, Kelantan, Ahad lepas.

Pegawai Pemerintah Batalion Ke-7 Pasukan Gerakan Am (PGA7) Supt Azhari Nusi (gambar) berkata kedua-dua lelaki berumur 32 dan 33 tahun itu ditemukan anggota PGA7 semasa sedang membuat rondaan di kawasan berkenaan pada pukul 10.30 malam.

"Kedua-dua lelaki itu memberitahu kesemua barang milik mereka ada pada seorang lelaki yang tidak pasti butirannya, dan disyaki individu itu terbabit dengan sindiket penyeludupan pendatang tanpa izin," katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya mereka kemudiannya dibawa ke Balai Polis Lubok Stol bagi siasatan lanjut sebelum diserahkan kepada Jabatan Imigresen Negeri Kelantan dan kes disiasat mengikut Seksyen 6(3) Akta Imigresen 1959/63.

-Bernama

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini