Sharifah: Video diolah demi sokongan pada pembangkang

   

Presiden NGO Suara Wanita 1Malaysia Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin mendakwa video yang memaparkan pertembungannya dengan aktivis KS Bawani dalam satu forum di Universiti Utara Malaysia diolah untuk mendapatkan sokongan emosi kepada parti pembangkang.

NONE "Taktik licik ini berjaya membiakkan tindakan yang amat kejam – mengutuk, membenci, sungguh kejam dengan memalukan dan mengejek seorang wanita yang tidak bersalah.

"Maka mereka gagal melihat bahawa isu berkenaan hanyalah masalah komunikasi di antara dua pihak (wanita muda di dalam video tersebut dan juga saya)," katanya dalam video tersebut.

Sharifah dalam kenyataan berbahasa Inggeris itu seterusnya meminta maaf kepada rakyat Malaysia.

Beliau antara lainnya memberi alasan, "Fenomena listen" itu sengaja dicetuskan oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Selain itu, beliau juga meminta maaf kerana video berkenaan menyebabkan rakyat Malaysia marah dan menyerang beliau secara peribadi.

Beliau juga memohon maaf kepada para pelajar di Malaysia yang didakwanya dimanipulasi dalam isu tersebut.

[Baca berita penuh]

Taboola

Komen

PERINGATAN
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Malaysiakini
terkini untuk anda

Sign In