
Najib yakin sokongan BN di S'gor memuncak
"Kita nak tanya pada pembangkang, janji pada pilihan raya umum (PRU) 2008 banyak mana sudah mereka tunaikan...?" tanya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.


Adakah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak mendapatkan nasihat Peguam Negara Abdul Gani Patail ketika memutuskan tidak menubuhkan tribunal kehakiman dalam isu 'copgate'?

Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menyifatkan tindakan mahasiswa yang cuba menyerahkan batu nisan kepadanya menunjukkan mereka tidak yakin dengan kehadiran sendiri di institusi pengajian tinggi.

Wanita Umno perlu perkukuhkan persefahaman untuk menghadapi segala cabaran kerana pergerakan itu merupakan senjata, jentera serta tunjang kepada Umno dan BN, kata Datuk Ahmad Maslan.

Parti Cinta Malaysia (PCM) kelulusan merupakan prasyarat wajib bagi mana-mana kilang atau kilang yang menghasilkan bahan-bahan radioaktif sebagai produk atau sisa.

dikemaskini 3.36pm
Kumpulan itu juga menegaskan, pendidikan merupakan hak asasi manusia dan ia mesti bebas daripada bebanan dan diberikan secara percuma.



Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Rosmah Mansor menjadi bahawa ejekan dan ketawa oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam programnya di Pulau pinang.

Justeru, katanya, tiada tindakan akan diambil kepada ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia itu yang kini memimpin NGO baru Jalur Tiga (JATI).


Bekas pegawai kanan polis Datuk Ramli Yusuff berkata, pihak polis, dan kemungkinan tentara juga akan terus bekerja dalam ketakutan ekoran sesetengah pihak dilindungi oleh individu berkuasa.

Anggota polis perlu mengubah persepsi masyarakat terhadap institusi kepolisan dengan memantapkan kualiti perkhidmatan demi kepuasan orang ramai, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar.

Perkhidmatan polis bakal berhadapan cabaran lebih hebat pada masa akan datang berikutan pelbagai taktik baru perlakuan jenayah, kata Menteri dalam negeri.

BERSIH menawarkan bantuan guaman bagi membantu enam mahasiswa di Mesir yang biasiswanya ditarik balik kerana menyertai perhimpunan BERSIH 2.0.