
Abim: Tuntutan Dong Zong pencilkan orang Cina
Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) berpendapat permintaan Dong Zong berkaitan pendidikan yang akan dimajukan kepada perdana menteri hujung bulan ini akan memencilkan orang Cina daripada aliran pendidikan kebangsaan.
Ketua Dewan Pemuda PAS Nasruddin Hassan mengutuk penerbitan satu buku karikatur yang menjadikan Pakatan Rakyat dan gabungan BERSIH 2.0 sebagai sasaran.
Pengkaji aktiviti paranormal, Syed Abdullah Syed Hussein Al-Attas, atau popular dengan panggilan Uncle Seekers, dibebaskan dengan jaminan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya hari ini.
Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Zainal Abidin hari ini mendakwa portal
Malaysiakini
memutarbelit satu kenyataan MP Lembah Pantai sehingga menunjukkan BN seolah-olah mempengaruhi pilihan raya.
MP Serdang Teo Nie Ching mendakwa beliau terpaksa menunggu lama untuk mendapat bantuan polis apabila keretanya dipecahkan dalam satu insiden pada malam tadi di Kajang.
dikemaskini 1pm
Timbalan Ketua Pengarang Kumpulan
Utusan Malaysia
, Datuk Mohd Zaini Hassan berkata langkah itu adalah "serangan berhemah" kepada pembangkang yang kini menguasai persepsi umum.
Satu gabungan NGO menuntut kerajaan mengambil tindakan ke atas satu buku komik didakwa bersifat "rasis dan xenophobik" yang dilaporkan diedarkan di satu majlis anjuran kerajaan.
ADUN Sri Muda Shuhaimi Shafiei dengan keras menafikan penglibatan dalam jawatankuasa penganjuran Karnival Terima Kasih Rakyat yang didakwa melibatkan perolehan secara tidak teratur.