
Najib, keluarga cuti atas kapal layar atas jemputan putera raja - Saksi
“Percutian tersebut turut disertai oleh Rosmah Mansor, anak-anak beliau iaitu Nor Ashman, Nooryana Najwa dan Riza Shahriz Abdul Aziz," kata saksi itu.

“Percutian tersebut turut disertai oleh Rosmah Mansor, anak-anak beliau iaitu Nor Ashman, Nooryana Najwa dan Riza Shahriz Abdul Aziz," kata saksi itu.




Ketua Polis Pulau Pinang mengesahkan kejadian berlaku pada pukul 1.15 pagi di sekatan jalan raya di Bukit Mertajam.

Hakim Collin Lawrence Sequerah berkata mahkamah perlu mengambil kira polisi dan kepentingan awam dalam memutuskan permohonan itu.


Kelewatan kapal tangki, peningkatan mendadak jumlah kenderaan dan isu kapasiti tangki simpanan di stesen minyak antara faktor yang dikenal pasti.


Bekas Pengerusi 1MDB Mohd Bakke Salleh merasakan Najib terlibat dalam salah laku dan ada yang tidak kena berlaku dalam syarikat itu.


Peguam Haniff Khatri berkata Apandi salah apabila mendakwa Dr Mahathir tidak berhak mempersoalkan penyelesaian saman RM2.23 juta yang dikemukakannya.

Siasatan itu akan dibuat dari sisi kepentingan pengguna.


Dia mengungguli saingan final acara 1 meter (m) papan anjal lelaki di Pusat Akuatik My Dinh di Hanoi, hari ini.

Zii Jia berkata dia tidak mahu memandang ringan cabaran daripada Momota apabila kedua-dua pemain itu dijadual bertarung pada Rabu ini


Jabatan Penerangan Malaysia (JaPen) akan menganjurkan Pertandingan Kuiz ASEAN Peringkat Kebangsaan 2022 bermula pada 1 hingga 30 Jun 2022 (satu bulan).







Nani mendakwa majikannya berhutang RM114,000 dan tidak membenarkannya pulang manakala keluarganya juga menyangka dia telah mati.




Bekas peguam negara itu berkata adalah perkara biasa untuk terma penyelesaian dirahsiakan antara pihak-pihak yang bertelagah.

Penumpang wanita berusia 21 tahun mendakwa diraba pemandu kedua bas ekspres itu ketika berhenti rehat di Ajil, Hulu Terengganu kira-kira 4 pagi Ahad.


Garis panduan berkaitan gangguan atau 'hazard' di tempat kerja perlu diteliti semula dan jika perlu diberi penegasan khusus bagi isu buli.

Mahkamah Persekutuan menetapkan 10 hari untuk mendengar rayuan akhir Najib Razak bagi mengetepikan sabitan dan hukuman penjaranya.

“Hatiku berkecai seolah sudah tiada, dan jiwaku ini terus meronta, ingin bebas dan bersamamu semula,” tulisnya.



Kini seramai 1,075 pesakit sedang dirawat di hospital, dengan 88 orang dalam Unit Rawatan Rapi (ICU).




Lelaki itu disabitkan hukuman penjara lima bulan kerana kesalahan dadah, maklum Pengarah Jips Bukit Aman, Azri Ahmad.


Antaranya Genting Sempah ke terowong sejauh 2.6 kilometer dan laluan sebelum Plaza Tol Gombak sepanjang 2.7 kilometer setakat 10 malam tadi.