Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini

Timbalan menteri kewangan Datuk Dr Awang Adek menafikan dakwaan rasuah ke atas beliau yang dibuat satu blog tanpa nama, bahawa beliau telah menerima rasuah untuk meluluskan kontrak membina bangunan kerajaan.

"Saya bersedia untuk menjelaskan pada masa sesuai kerana saya pasti saya tidak membuat apa-apa kesalahan," katanya kepada Malaysiakini, semalam.

Tambahnya, beliau akan membuat penjelasan setelah beliau menerangkan beberapa isu berkaitan dengan dakwaan itu.

Dakwaan memeranjatkan itu dibuat oleh blog bernama 'Thewhistleblower711' yang mula aktif sejak 24 November lalu.

Empat orang individu dinamakan dalam blog berkenaan termasuk Awang Adek berhubung satu kontrak Jabatan Kerja Raya yang didakwa diberikan kepada satu syarikat milik seorang pemimpin bahagian Umno Johor.

Kontrak berkenaan didakwa untuk menyediakan perkhidmatan kepada Bangunan Sultan Iskandar, yang sebelum ini dikenali sebagai Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin (CIQ).

Tulisan bertarikh 27 November itu mendakwa, "sumbangan" sebanyak RM100,000 telah dibayar kepada akaun peribadi Awang secara berperingkat-peringkat untuk kontrak yang diluluskan pada November 2010 itu.

Blog berkenaan juga menyiarkan gambar-gambar didakwa salinan kepada cek dan resit deposit wang yang terlibat dalam transaksi tersebut.

[Baca berita penuh]

ADS