Palanivel gugurkan Vell Paari dari CWC MIC
Presiden MIC, G Palanivel telah menggugurkan pengarah strategi parti itu, S Vell Paari - anak bekas presiden Datuk Seri S Samy Vellu - daripada Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC).
Palanivel (kiri), yang merupakan pengganti pilihan Samy Vellu untuk
jawatan tertinggi itu, dilaporkan telah melantik bekas naib presiden S Sothinathan dan S Sunthar, anak lelaki bekas timbalan presiden Datuk S Subramaniam, untuk menganggotai CWC.
Sunthar akan menggantikan Ketua Puteri MIC, Usha Nandini.
Ketika dihubungi, Vell Paari berkata beliau tidak terganggu dengan perkembangan terkini itu.
"Saya tahu ia akan berlaku. Setakat yang saya tahu, ia tidak memberi kesan kepada saya. Saya akan meneruskan kerja saya, "katanya.
Ditanya kenapa Palanivel bertindak demikian, beliau menjawab: "Mungkin ia adalah kaitan dengan wawancara media baru-baru ini di mana saya bercakap mengenai kemungkinan cabaran untuk jawatan tertinggi itu."
Menurut laporan media hari ini, satu kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabat Palanivel mengucapkan terima kasih kepada Vell Paari atas perkhidmatannya.
Keadaan ini menjadi semakin tegang dalam MIC di mana spekulasi bertiup kencang bahawa Timbalan Presiden Dr S Subramaniam boleh melancarkan cabaran terhadap Palanivel.

