Paling Popular
Terkini
Lagi berita seperti ini
mk-logo
Berita
Muhyiddin sertai protes 'wira' tuntut Najib berundur

Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin menyertai penyokong sembilan pemimpin cawangan yang bakal dihadapkan ke Lembaga Disiplin parti petang ini.

Ketibaannya seorang diri disambut oleh kira-kira 50 penyokong kem anti-Najib, termasuk Ketua Wanita Umno Gopeng Datuk Hamidah Osman yang dipecat minggu lalu dan ahli Umno Langkawi, Anina Saadudin.

Kumpulan itu mendendangkan 'Inilah Barisan Kita' sebelum membaca doa.

Sebelum ini, Hamidah dikatakan berusaha menghimpunkan ahli-ahli parti untuk berkumpul di ibu pejabat Umno di PWTC untuk menyatakan rasa tidak puas hati mereka terhadap presiden Datuk Seri Najib Razak.

"Jom kita berkumpul hari ini pada 12.30 tengah hari untuk mempertahankan nasib sembilan pemimpin cawangan yang akan di bawa ke lembaga disiplin.

"Jangan hanya ulas di WhatsApp dan Facebook. Mari kita bersama-sama dengan wira yang sanggup korbankan jawatan mereka dan keahlian (parti) agar yang lain berani bersama," kata mesej Whatsapp yang diedarkan.

Satu lagi mesej Whatsapp yang disebarkan adalah bahawa Muhyiddin juga akan menghadiri perhimpunan itu.

Sembilan mereka itu adalah antara 13 pemimpin cawangan Telok Kemang Umno yang menggesa peletakan jawatan Najib pada bulan Oktober lalu.

[Baca berita penuh]

Lihat Komen
ADS