Malaysiakini
BERITA

TMJ: Jangan tangkap pengkritik saya, polis

Diterbitkan
Dikemaskini 30 Mei 2016, 3:50 pagi

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim meminta pihak polis agar tidak menahan para pengkritiknya.

"Saya dengan rendah diri mencadangkan kepada PDRM agar tidak menangkap mana-mana individu yang telah membuat sebarang kenyataan yang menghina terhadap saya," kata Tunku Ismail dalam wawancara yang disiarkan dalam laman facebook Johor Southern Tigers, malam semalam.

Tunku Ismail, yang merupakan pemilik kelab bola sepak Johor Darul Takzim berkata, beliau lebih suka jika pihak berkuasa dapat menganjurkan pertemuan antara beliau dengan individu-individu tersebut.

"Berikan mereka peluang untuk menyuarakan apa yang mereka mahu katakan kepada saya secara berhadapan, dan bersemuka antara mereka dan saya sahaja.

"Terus terang saya cakap yang saya tidak peduli apa sahaja orang mengatakan kerana saya amat bersyukur dengan apa yang Allah Taala berikan kepada saya", jelas beliau lagi.

Berkata berkata demikian sebagai mengulas laporan penahanan dua individu ekoran catatan di Facebook yang didakwa menghina Tunku Ismail.

Yang pertama ialah peminat kelab bolasepak Pahang, Masyhur Abdullah, 29, yang didakwa memuat naik mesej berunsur menghina menggunakan Twitter atas nama @thekeluangman.

Beliau ditahan di Kuala Lumpur pada Rabu dan dibawa ke Johor Bahru.

Mulai 15 Oktober 2020, Malaysiakini versi BM memperkenalkan sistem komen baru yang lebih baik.

Untuk berhubung secara telus dan bertanggungjawab dengan pengulas lain, pembaca BM kini perlu menjadi pelanggan berbayar. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.