Malaysiakini
BERITA

Ahmad Faizal serah surat letak jawatan MB, seluruh exco

Ng Xiang Yi

Diterbitkan
Dikemaskini 5 Dis 2020, 11:46 tengahari

Adun Chenderiang, Ahmad Faizal Azumu sudah menyerahkan surat peletakan jawatannya sebagai menteri besar Perak kepada Sultan Perak, Sultan Nazrin Shah hari ini.

Kata Ahmad Faizal ia diserahkan semasa dia mengadap Sultan Nazrin jam 3 petang tadi.

"[...] dan di kesempatan berkenaan saya telah menyerahkan warkah peletakan jawatan saya sebagai menteri besar Perak dan seluruh ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Perak.

"Saya menyembahkan rasa penghormatan untuk berkhidmat di bawah naungan kerajaan Paduka Seri Sultan," katanya.

Ahmad Faizal yang juga timbalan presiden Bersatu berkata demikian pada sidang media khas di Laman Seri Ridzuan di Ipoh hari ini.

Turut kelihatan hadir, Pesuruhjaya PAS Perak merangkap Adun Gunung Semanggol, Razman Zakaria.

Ahmad Faizal juga menyatakan pelbagai rancangan dan tindakan kerajaan negeri secara menyeluruh, termasuk pembinaan Rumah Ngaji Perak dengan peruntukan RM1 juta. 

"Adalah diharapkan dengan bantuan ini kita akan memperoleh ketenangan jiwa, malahan apabila ada orang tuduh kita menghisap syabu, hisap dadah, kita tetap tenang kerana kita tahu hanya Allah maha Mengetahui," katanya.

[Baca berita penuh]

Mulai 15 Oktober 2020, Malaysiakini versi BM memperkenalkan sistem komen baru yang lebih baik.

Untuk berhubung secara telus dan bertanggungjawab dengan pengulas lain, pembaca BM kini perlu menjadi pelanggan berbayar. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.