Malaysiakini
BERITA

Menteri kerja raya positif Covid-19

Diterbitkan

Menteri Kanan Kerja Raya Datuk Seri Fadillah Yusof disahkan positif Covid-19 setelah menerima keputusan ujian saringan malam tadi.

Kementerian Kerja Raya dalam satu kenyataan hari ini menyebut Fadillah menjalani ujian saringan Covid-19 pada 10.15 pagi semalam sebagai rutin yang dibuat Pejabat Menteri Kanan Kerja Raya dari semasa ke semasa.

Menurut kenyataan itu, Fadillah sebelum ini sentiasa menjalani ujian saringan dari semasa ke semasa dan keputusan adalah negatif termasuk terkini pada 3 Jun lepas.

“Fadillah kini berada dalam keadaan stabil dan memohon maaf atas segala kesulitan yang timbul. Beliau juga berdoa agar Allah SWT mempermudah urusan semua yang terlibat,” menurut kenyataan itu.

Kenyataan itu menyebut Fadillah akan menjalani kuarantin di rumah disebabkan tidak mempunyai sebarang gejala seperti nasihat Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM).

Sepanjang tempoh kuarantin, beliau akan terus memantau dan memastikan urusan kementerian berjalan dengan lancar.

- Bernama

Beri pendapat anda!

Jadi pelanggan Malaysiakini untuk menjadi pengulas berita. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.