Paling Popular
Terkini
mk-logo
Pengumuman
Pasar Chowrasta Dilengkapi dengan Parkir Tanpa Tunai Pintar
Diterbitkan:  Apr 5, 2023 11:30 AM
Dikemaskini: 3:30 AM

Pasar Chowrasta ialah pasar tradisional yang sibuk dan meriah yang terletak di tengah-tengah George Town, Pulau Pinang, Malaysia. Pasar ini mempunyai sejarah yang panjang, bermula dari awal abad ke-20, dan merupakan destinasi yang popular untuk penduduk tempatan dan pelancong.

Pasar ini menawarkan pelbagai barang dan produk termasuk produk segar, daging, makanan laut, rempah, dan barang kraftangan. Pengunjung boleh menjangkakan pilihan yang berwarna-warni dan pelbagai, semuanya dijual oleh penjual yang mesra dan ingin berkongsi pengetahuan mereka tentang budaya dan adat tempatan.

Pasar Chowrasta juga terkenal dengan gerai penjaja jalanan yang menawarkan pelbagai masakan tempatan dan antarabangsa, termasuk makanan jalanan terkenal di Pulau Pinang. Pengunjung boleh mencuba hidangan seperti Char Kuetiau, Mi Hokkien, dan Mi Kari, semua disediakan secara segar dan penuh dengan rasa.

Pasar ini terletak di dalam bangunan bersejarah, yang menambah daya tarikan dan karakteristiknya. Ia terletak di tengah-tengah George Town, dalam jarak berjalan kaki dari banyak tarikan pelancong popular yang lain, seperti kuil Khoo Kongsi dan Muzium Negeri Pulau Pinang.

Pasar tradisional juga boleh mengikuti trend, contohnya para pengunjung pasar telah mula menggunakan eWallet tanpa tunai untuk membuat pembayaran dalam pembelian harian mereka. Selain itu, teknologi parkir tanpa tunai juga telah ditambah sebagai satu lagi inovasi teknologi bagi Pasar Chowrasta. Pemandu kenderaan kini dapat mengakses tapak parkir dengan menggunakan kad TnG atau kad kredit / debit pada pintu masuk dan keluar dengan kiosk parkir tanpa pengawasan yang bersepadu dengan penghalang.

TimeTec telah dianugerahkan projek ini kerana teknologi parkir yang canggih di bahagian hadapan (frontend) dan belakang (backend) sistem awan. Sistem yang dibekalkan dan dipasang meliputi parkir kasual untuk lorong kereta dan diperluaskan ke lorong motor. Untuk pengunjung parkir berulang kali, teknologi pengenalan plat nombor telah diperkenalkan untuk memberikan pengalaman parkir tanpa sentuhan yang lancar.

Dengan suasananya yang meriah, pilihan barangan dan makanan yang pelbagai, serta lokasi yang bersejarah, Pasar Chowrasta adalah destinasi yang mesti dikunjungi oleh sesiapa sahaja yang menerokai Pulau Pinang. Ia menawarkan gambaran unik tentang budaya dan adat tempatan, serta memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan menyeronokkan untuk semua yang melawat.

Hubungi Encik Kelvin Lim, Pengurus Jualan, di [email protected] (012-689 1180) atau Mohd Rashid, di [email protected] (017-298 2464) untuk janji temu dan demonstrasi sistem parkir pintar. Anda juga boleh menghubungi talian am 03-80709933 atau menulis kepada [email protected] untuk maklumat lanjut.

Borang Minat: https://www.timetecparking.com/interest_form

Mengenai TimeTec
Sistem Parkir Pintar TimeTec, dilengkapi dengan fungsi tanpa tiket, tanpa tunai dan tanpa sentuhan, ditingkatkan dengan aliran aktiviti seterusnya, sama ada membeli-belah di pusat membeli-belah, melawat perniagaan, pergi bekerja, pulang ke rumah dan sebagainya, diperluaskan hingga ke kemuncaknya, membantu pemilik bangunan mencapai pengalaman parkir yang lebih baik bagi kedua-dua parkir sewa bermusim dan tidak tetap.

Sistem Parkir Pintar TimeTec juga menawarkan pelbagai kaedah parkir dan pembayaran di sistem hadapan, seperti kad Touch n Go, Touch n Go RFID, pengenalan nombor plat, kod QR, eWallet, kad kredit dan debit, dan lain-lain, dilengkapi dengan kaunter automatik moden, TimeTec TPK di lorong masuk dan keluar, untuk memudahkan proses akses dan pembayaran.

Untuk bahagian belakang sistem, Sistem Parkir Pintar TimeTec berasaskan awan menyediakan kemas kini parkir secara langsung untuk pentadbir, sesuai untuk penempatan parkir tunggal hingga penempatan parkir besar di pelbagai lokasi. Ciri-ciri komprehensif seperti panduan parkir, peraturan parkir fleksibel, pemantauan terminal jauh, aplikasi parkir, parkir valet, modul penguatkuasaan, cari kereta saya, tempah tempat, kod promosi, pelbagai pengesahan peniaga dan peraturan, papan pemukaan analisis dan laporan terkumpul, yang akan mengurangkan kos secara berkesan dan meningkatkan produktiviti operasi parkir dalam pengurusan bangunan moden, dan membolehkan pemilik bangunan meningkatkan pendapatan lanjut dengan modul TimeTec i-Ad dan Near Field Commerce.

Dengan Ekosistem Bangunan Digital TimeTec sebagai tulang belakangnya, kami merevolusikan industri parkir dan membawa Sistem Parkir Pintar TimeTec ke tahap baru dalam era transformasi digital. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web kami di: http://www.timetecparking.com


Kandungan ini disediakan oleh TimeTec


Sertai saluran WhatsApp Malaysiakini BM sekarang untuk mendapatkan perkembangan berita terkini!

ADS