
Mahkamah arah Shafee lantik peguam
Datuk Muhammad Shafee Abdullah diarah lantik peguam dalam pendengaran permohonan injunksi
inter parte
terhadap penulis blog Raja Petra Raja Kamaruddin, 8 Oktober.

Datuk Muhammad Shafee Abdullah diarah lantik peguam dalam pendengaran permohonan injunksi
inter parte
terhadap penulis blog Raja Petra Raja Kamaruddin, 8 Oktober.

Datuk Seri Najib Razak hari ini memohon maaf atas kenyataan yang dibuat oleh ketua Umno Bukit Bendera yang telah menimbulkan kemarahan di kalangan kaum Cina.

Perkara itu ditegaskan kembali dalam mesyuarat exco negeri Rabu lepas setelah diputuskan kira-kira dua bulan membentuk kerajaan selepas kemenangan besar Pakatan.


Kecaman terhadap Ketua Umno Bukit Bendera, Datuk Ahmad Ismail berterusan kerana didakwa membuat kenyataan berunsur perkauman terhadap kaum Cina di Permatang Pauh.

Pengendali blog kontroversi
Malaysia Today
akan disiasat Khamis ini berhubung akuan berkanun seorang doktor Hospital Pusrawi dalam kes liwat yang membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.



Badan Perhubungan Umno Perak berkata, tindakannya Menteri Besar, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaludin meluluskan 400 hektar tanah kepada sembilan sekolah persendirian Cina menjadi tandatanya walaupun ia bukan satu kesalahan.

Perbelanjaan operasi dalam Bajet 2009 semakin besar berbanding tahun-tahun sebelum sehingga peningkatannya itu mengatasi keseluruhan peruntukan bajet tiga tahun lalu.

Dalam satu kenyataan bersama semalam, Malaysia dan Singapura bersetuju kegiatan penangkapan ikan secara tradisional oleh nelayan Malaysia dan Singapura boleh diteruskan di kawasan perairan melebihi 0.5 batu nautika dari Batu Puteh, Terumbu Karang Tengah dan Terumbu Karang Selatin.

Menteri Besar Kelantan meminta Ketua Audit Negara menjelaskan takrif "kemajuan" sewaktu merumuskan aktiviti jabatan dan agensi kerajaan negeri itu tidak menunjukkan kemajuan ketara.

Sehubungan itu, menurut peguamnya, imam Masjid Wilayah Persekutuan itu mungkin memohon cuti tambahan sehingga tempoh yang sesuai untuk kembali semula bertugas.

Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, beliau akan mengemukakan bajet baru jika Pakatan Rakyat pimpinannya menubuhkan kerajaan baru.