
Keluarga bekas suami diwajib bayar nafkah
Akta keluarga Islam akan dipinda untuk membolehkan wanita yang diceraikan mendapat hak tuntutan nafkah wajib daripada keluarga terdekat bekas suami seperti bapa ataupun adik-beradik suaminya.


Majlis Raja-Raja telah mempersetujui cara menetapkan tarikh Hari Raya Qurban berdasarkan Rukyah dan Hisab, menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja.


Keputusan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari ini untuk bertanding jawatan ketua Wanita Umno hari ini bermakna exco Wanita, Datuk Kamilia Ibrahim akan menang tanpa bertanding bagi jawatan naib ketua pergerakan tersebut.

Beliau yang juga ahli Parlimen Papar itu, menolak desas-desus kononnya beliau akan mengundur diri seperti yang dilapor sebuah akhbar hari ini.


Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, kini penasihat kepada perdana menteri, berdepan dengan Tan Sri Rafidah Aziz, tokoh ketua Wanita yang paling lama berkhidmat selama 21 tahun.


Menurut Exco Wanita Umno, Raja Ropiah Raja Abdullah sekurang-kurangnya lima negeri memberi sokongan penuh kepada Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil untuk mencabar penyandang, Tan Sri Rafidah Aziz.

Berikut adalah kenyataan akhbar yang dibaca oleh Abdul Razak Baginda dalam satu sidang akhbarnya di ibu negara pagi ini, termasuk pengalamannya ketika di penjara.
[VIDEO DI DALAM]

Permohonan untuk mengetepikan keputusan Mahkamah Sesyen bagi mengekalkan perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim di mahkamah itu akan didengar pada 5 dan 6 Feb.

Bekas penganalisa politik Abdul Razak Baginda hari ini mendakwa Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya tidak pernah bertemu dengan Altantuya.
[VIDEO DI DALAM]