
16 Sept: Zahrain dedah nama MP akan lompat
Zahrain Hashim mendakwa beliau dan wakil rakyat PKR diberitahu bahawa lapan ahli Parlimen disebut-sebut akan melompat menyertai PKR.

Zahrain Hashim mendakwa beliau dan wakil rakyat PKR diberitahu bahawa lapan ahli Parlimen disebut-sebut akan melompat menyertai PKR.

Pemimpin Orang Asli menolak kenyataan Datuk Seri Shafie Apdal bahawa mereka bukan berdemo di Putrajaya semalam, tetapi sekadar mengunjungi pusat pentadbiran negara itu.

Jemaah menteri akan bermesyuarat esok untuk memutuskan sama ada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu diheret ke jawatankuasa khas mengenai hak dan keistimewaan Parlimen.




Zahrain mendakwa
Malaysiakini
membekalkan maklumat berhubung seminar itu kepada blogger Raja Petra Kamaruddin, yang kemudiannya memutar-belitkan fakta.

Malah Tee Keat berkata mereka berdua mempunyai hubungan yang baik dalam satu pertemuan sehari sebelum Ka Ting mengumumkan keputusannya itu.

MIC meminta kerajaan membentuk mekanisme pemantauan untuk memastikan kejayaan sistem penyampaian di bawah Model Ekonomi Baru (MEB).

Walaupun dilanda dilema, bekas pengerusi Gerakan Rakyat Integriti dan anti Korupsi bersedia tampil membantu siasatan berhubung dakwaan 'konspirasi' untuk menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat.


Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi hari ini berkata hanya terdapat 17,521 anggota bukan Melayu dalam Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Setiauasaha agung PKR Saifuddin Nasution melabelkan empat bekas ahlinya yang kini menjadi ahli parlimen bebas, khususnya Zahrain Hashim sebagai ‘anjing penyerang’ BN.

Mahkamah Tinggi Sabah mengekalkan keputusan Mahkamah Sesyen untuk melepas dan membebaskan bekas Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Ramli Yusoff .

Sultan Perak menaikkan pangkat Datuk Seri Raja Iskandar Dzulkarnain ibni Almarhum Sultan Idris A'fifullah Shah daripada Raja Kechil Tengah Perak kepada Raja Kechil Besar.

Dewan Rakyat diberitahu kerajaan telah menolak cadangan SPR bagi mengadakan sistem pendaftaran pengundi secara automatik bagi rakyat Malaysia yang mencapai umur 21 tahun.

Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali berkata beliau telah meminta peguamnya mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar berbahasa Inggeris,
The Sun.

Exco Pemuda PAS yang mendakwa ada ‘konspirasi’ beberapa pemimpin parti bagi menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat menunggu dipanggil memberikan penjelasan.

Penyelaras Pakatan Rakyat, Datuk Zaid Ibrahim berkata menurut Perkara 153 and 161 Perlembagaan Persekutuan, Orang Asli tidak diberi hak keistimewaan sebagai Bumiputera.

TERKINI dikemaskini 3:00pm
Asalnya baginda berkenan berangkat untuk menasihatkan PERKASA agar tidak ekstrem dan terlalu perkauman tetapi membatalkannya kerana bimbang kehadirannya dimanipulasi.

NGO yang menganjurkan program dialog dan solat hajat berhubung isu royalti minyak di Kuala Terengganu berkata pihaknya telah mendapat lampu hijau dari pihak polis.

TERKINI dikemaskini 12:15pm
KDN berpuas hati dengan pengakuan dan kesediaan China Press memohon maaf berhubung laporan peletakan jawatan Tan Sri Musa Hassan.

Perang mulut antara kerajaan Perak dan RAC berhubung tuntutan harga RM37 juta untuk tanah keretapi di Kuala Sepetang masih tidak ada kesudahan.

Selepas mendapatkan penjelasan daripada penulis blog, pejabat agung PAS akan memanggil seorang lagi exco Pemudanya bagi melengkapkan siasatannya.