
'Tuduhan cuba sogok wartawan tidak berasas'
SPRM telah menutup kes berhubung tuduhan menyogok RM300 kepada wartawan yang membuat liputan pilihan raya kecil parlimen Kuala Terengganu Januari lalu.

SPRM telah menutup kes berhubung tuduhan menyogok RM300 kepada wartawan yang membuat liputan pilihan raya kecil parlimen Kuala Terengganu Januari lalu.

Nazri Aziz mengesahkan pertambahan peruntukan RM500,000 untuk kawasan pilihan raya, tetapi menafikan ia tanda pilihan raya mengejut akan diadakan.

enazah Allahyarham Tun Omar Ong YoKe Lin dikebumikan pada kira-kira 6.15 petang ini di Makam Pahlawan dengan penuh penghormatan negara.

"Di mana yang betul, dalam tempoh dua minggu, kita mendapati seorang menteri mengeluarkan angka perbezaan sebegini," kata Teresa Kok di lobi parlimen.

Kunjungan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebaliknya bagi menyampaikan ucapan berhubung Islam dan demokrasi di Asia Tenggara, kata ketua penerangan PKR.

Panel tiga hakim sebulat suara menolak rayuan Syed Hussein Al-Attas untuk mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi pada 2001 yang mengarahkannya membayar ganti rugi.

Kerajaan persekutuan memfailkan rayuan dan permohonan penangguhan pelaksanaan penghakiman Mahkamah Tinggi supaya perjanjian air dan laporan audit diumumkan sebelum 5 Julai ini.

Muhyiddin berkata, Anwar tanpa segan silu ke Amerika untuk memohon maaf kerana khuatir tindakannya itu mungkin akan menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan rakan-rakannya.

Allahyarham adalah seorang daripada pengasas MCA dan pada 1952, bersama-sama Datuk Yahya Razak dari UMNO, membuka jalan ke arah pembentukan Perikatan MCA-UMNO.

Menurut Shafie Afdal, beliau mengakui bahawa parti pembangkang banyak berusaha menarik seberapa ramai yang mendaftar sebagai pemilih berbanding parti komponen BN.

dikemaskini 5:15pm
Menurut Sivarasa, pihaknya bersedia ke mahkamah bagi mengemukakan segala bukti terhadap pendedahan yang dilakukan itu.

Mereka ialah ADUN Batu Cave, Amirudin Shari dan ADUN Sri Muda, Shuhami Shafie - kedua-duanya dari PKR.

Menurut Najib, kos penginapan dan perjalanan Rosmah termasuk dalam perbelanjaan yang diperuntukkan untuk perdana menteri.

Khairy Jamaluddin menggelar Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai 'sesumpah luar biasa", mendasarkan kepada satu laporan dalam akhbar
Washington Post.

Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata keputusannya akan dibuat dalam masa satu atau dua bulan selepas tamat beberapa siri perbincangan meja bulat dengan pihak berkepentingan.

Penyiasat persendirian P Balasubramaniam berkata wang bagi membiayai lawatannya ke London dibekalkan oleh tokoh perniagaan Deepak Jaikishan dan isteri perdana menteri.

dikemaskini 3.25pm
Menurut Dr Hamizah, hasil kajian menunjukkan golongan muda mula terlibat dengan seks bebas seawal umur 11 tahun tanpa mempunyai pengetahuan yang luas mengenai perkara itu.

Beliau menggantikan Kapten Alias Baharuddin yang ditukar selepas berlaku kematian seorang pelajar MTD yang dipercayai dibuli dan didera oleh lima pelajar senior baru-baru ini.

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata mereka yang masih belum mendaftar boleh dikenakan tindakan selepas ini sekiranya tiada alasan yang munasabah diberikan.

"Keputusan itu mungkin positif, mungkin juga negatif," kata Zaitun dan menjelaskan keputusan itu bergantung kepada jawapan yang bakal diberikan oleh Suara Keadilan.

Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata pembelian dibuat mengikut apa yang ditetapkan prosedur dan semua langkah diikuti sebaik-baiknya.

Kerajaan perlu menunjukkan kesungguhannya jika mahu memajukan Kampung Baru supaya penduduk akan percaya, kata seorang penduduk, Samsuri Mukisan.

Pembangunan hartanah di Kampung Baru perlu dijalankan berdasarkan cadangan awal pemilik tanah yang diputuskan ketika perjumpaan pertama pada 23 Februari lalu.

Menurut Husham, firma arkitek itu diterajui seorang ketua pemuda UMNO Bahagian di Terengganu yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan tokoh dari Terengganu yang memayungi Felda.

"Kami memang tak ada panggil dia. Kalau dia kata dia ditipu, bukan kami yang menipunya," kata Fadlan.


“Kementerian Kewangan ingat pertanyaan MP ni main-main dan boleh bagi jawapan ala lepas batuk ditangga? Sia-sia saja baca laporan kewangan Proton,” kata Khairy.

Ketua Pendaftar Mahkamah Tinggi Syariah Zainor Rashid Hassin memutuskan perkara itu selepas kes berkenaan disebut di hadapannya di dalam kamar.

Menurut Hosni, apabila sampai ke hotel itu, beliau dan rakan-rakan dibawa turun dengan eskalator dan seterusnya menyeberang jalan ke bangunan Umno.

"Yang disebut Anwar sebagai 'kecuaian' cukup lembut. Ia bukan kecuaian tetapi memang menjadi tali barut, menjadi gunting dalam lipatan, " kata Aziz Bari.