
PM: Belum ada rombakan kabinet lagi
Perdana Menteri berkata tiada ruang masa yang ditetapkan bagi rombakan kabinet kerana beliau perlu berbincang dengan presiden MCA yang baru dahulu.

Perdana Menteri berkata tiada ruang masa yang ditetapkan bagi rombakan kabinet kerana beliau perlu berbincang dengan presiden MCA yang baru dahulu.

Jangan marah jika tidak ada sesiapa ambil pot terhadap buku.

Wee Choo Keong menuntut menteri yang bertanggungjawab ke atas Khazanah Nasional Bhd supaya meletak jawatan atas kehilangan wang rakyat berjumlah RM546 bilion.

Menurut Sankara - seks oral sama ada dengan atau tanpa kerelaaan tidak berbeza dengan seks melalui dubur dan boleh didakwa menurut Seksyen 377B.

dikemaskini 6.50pm
PKR Cabang Hulu Selangor mencadangkan tiga nama sebagai calon parti itu bagi menghadapi BN dalam pilihan raya kecil di parlimen tersebut tidak lama lagi.

Semua institusi pengajian tinggi diminta menjana pendapatan mereka sendiri antara 15 hingga 20 peratus berdasarkan peruntukan yang diberikan oleh kerajaan setiap tahun.

Kerajaan tidak berhasrat untuk menjual ekuitinya dalam Proton Holdings Berhad kerana tidak mahu melihat syarikat pengeluar kereta nasional itu dikuasai syarikat asing.

Dalam kenyataannya hari ini Gerakan membidas negarawan itu yang menyampaikan ucapannya di AGM Perkasa yang disifatkan parti itu sebagai bersifat perkauman dan ‘menjijikan’.

“
Barrack Stay
” atau penginapan ala-tentera di sebuah kem lama di Port Dickson (PD) akan menjadi tarikan utama untuk pelancong datang ke bandar tentera darat itu

emberian lesen kepada tujuh stesen TV berbayar akan dikaji semula mulai hari ini dan jika didapati mereka tidak berkemampuan, ia akan ditarik balik.

MP Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali menuntut supaya wakil Machang Saifuddin Nasution dirujuk ke jawatankuasa hak dan kebebasan parlimen kerana menuduhnya mempunyai saham dalam syarikat judi.

Datuk Nik Aziz Nik Mat meminta semua pemimpin PAS berbaik sangka antara satu sama lain supaya parti itu terus utuh bagi menjayakan misi bersama Pakatan Rakyat.

Sekumpulan penduduk kampung Denai Pinggiran Kempas, Johor Baharu berkunjung ke Parlimen bagi meminta bantuan ahli parlimen memperjuangkan pampasan rumah mereka.

dikemaskini 4:00pm
Peletakan jawatan beramai-ramai itu bagi membolehkan bekas ketua mereka, Datuk Ahmad Ismail kembali menerajui bahagian Bukit Bendera.

Menurut HRP, pembabitan mereka dalam pilihan raya kecil itu akan hanya memberi kelebihan kepada Pakatan Rakayat atau Barisan Nasional.

Menurut Datuk Seri Ismail Sabri, jumlah dagangan dalam industri jualan langsung (MLM) dijangka mencecah RM10 bilion pada penghujung Rancangan Malaysia Ke-10.

TERKINI
Ahli parlimen Bagan yang juga KM Pulau Pinang, Lim Guan Eng meminta penjelasan berhubung RM52 bilion saham bumiputera yang ‘hilang’ daripada tangan bumiputera.

dikemaskini 1:45pm
Pelantikan itu sekali gus menutup ruang spekulasi berhubung kedudukan tokoh popular PAS itu yang melanda sejak minggu lalu.

Cadangan sesetengah pihak agar Hari Malaysia pada 16 Sept setiap tahun digantikan dengan Hari Perpaduan Nasional mendapat reaksi negatif, khususnya di Sabah dan Sarawak.

Kelantan memerlukan peruntukan tidak kurang RM7 bilion bagi projek pembangunan terutama untuk program pembasmian kemiskinan dan penyediaan kemudahan asas di luar bandar.