
Pemuda MIC tarik India sertai polis, tentera
Kempen bermula Februari 2011 itu dianjurkan bersama Persatuan Bekas Angkatan Tentera India Malaysia dan Bekas Anggota Polis Diraja Malaysia.


Seorang saksi polis dalam keterangannya di mahkamah hari ini berkata tidak salah bagi anggota peronda menembak belakang kereta yang dipandu Aminulrasyid sewaktu kejadian.

dikemaskini Malaysia menumpaskan Indonesia dengan agregat 4-2 dalam perlawanan akhir kedua Kejohanan Bola Sepak Piala AFF-Suzuki 2010 di Jakarta, Indonesia.


Naib ketua dewan ulama PAS Kedah Yusuf Mahmud berkata penerbitan buku buku bertajuk Menuju PAS Baru tulisan Dr Mujahid Yusuf Rawa itu adalah satu usaha mengelirukan orang ramai mengenai asas perjuangan PAS yang berteraskan Islam.

Timbalan setiausahanya Abdul Halem Hapiz Salihin berkata, Mohd Khusrin Munawi hanya menjalankan dasar dan ketetapan majlis.

Menurut Faekah Husin, tidak terdapat dalam mana-mana peruntukan yang menyatakan bahawa pelantikan SUK perlu dibuat dalam tempoh atau masa tertentu.

Naib presiden PAS itu meletak jawatan pengerusi Kedah Sato Sdn Bhd, berkuatkuasa serta merta, dipercayai berkaitan pemberian tender yang didakwa tidak ikut peraturan.

BN seakan sudah pasti akan meletakkan calon tempatan bagi pilihan raya kecil DUN Tenang manakala PAS pula nampak yakin dengan keputusan untuk meletakkan calon luar.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Datuk Seri Mohd Bakri Zinin berkata antara tindakan itu ialah mempertingkatkan jumlah serbuan terhadap premis perjudian dan lokasi pelacuran.


Presiden Silidariti Malaysia (SMM) Shazni Munir Mohd Ithnin berkata program itu antaranya bertujuan lebih mendekatkan diri kepada dunia aktivisme mahasiwa.

Kumpulan yang mewakili 22 keluarga itu kini menghadapi notis pemotongan dan risiko disita sekiranya gagal menjelaskan bekalan air dan sewa yang tertunggak.

Pengarah SPR Johor Othman Noh berkata mereka yang berbuat demikian akan dikenakan tindakan mengikut Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) akan menggerakkan kempen pungutan tandatangan seluruh warga Felda sebagai membantah pelantikan Tan Sri Isa Samad sebagai pengerusi baru Felda.

dikemaskini 4.18pm
Muslimat PAS akan menganjurkan sebuah program 'alternatif' terhadap gagasan 1Malaysia yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.


Majlis Islam Sarawak (MAIS) hari ini memberi amaran kepada pusat sembelihan ayam di Kuching agar mematuhi peraturan yang ditetapkan jika tidak mahu sijil halal mereka ditarik balik.

Penolong Pendaftar Kanan Mahkamah Tinggi Anisah Normah Muhammad Nor menetapkan tarikh itu di dalam kamar ketika kes itu dikemukan untuk pengurusan kes.

dikemaskini 12.51pm
Menurut Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi Nik Ahmad, sikapnya "yang seolah-olah ingin sabotaj" kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor selama ini hendaklah diambil kira.


Daripada jumlah itu, 129 menerima bantuan zakat manakala bakinya menerima bantuan rumah daripada Majlis Agama Islam Kelantan.