
#tanyanajib: Rambut Rosmah jadi sasaran
Bagaimanapun, ramai di kalangan pengguna
Twitter
mengambil peluang hari ini untuk menjadikan isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor sebagai bahan jenaka.

Bagaimanapun, ramai di kalangan pengguna
Twitter
mengambil peluang hari ini untuk menjadikan isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor sebagai bahan jenaka.

Berikutan itu, Angkatan Muda Keadilan (AMK) Perlis mendesak kepimpinan pusat menukarkan segera Johari bagi memulihkan imej dan maruah PKR negeri.

PENA dan 12 NGO lain menuntut demikian dalam memorandum yang diserahkan kepada timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.



Majlis untuk memperkenalkan isterinya, Puan Sri Ragad Waleed Alkurdi, 28, itu dikatakan akan diadakan di Dewan Santapan kompleks lama Dewan Undangan Negeri Sarawak.


Herman berkata ugutan terbuka itu membuktikan betapa terdesaknya BN yang cuba merampas semula sokongan kakitangan Felda menjelang pilihan raya umum ke-13.

"Apa pun jangan kita pamerkan kedaifan orang Melayu dengan rumah robek di tengah-tengah ibu kota moden kita," kata Dr Mahathir mengulas pembangunan Kampung Baru.

Menurut Azizan, pembubaran DUN Kedah bergantung kepada keputusan mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat yang bersepakat memutuskan sendiri tarikh pilihan raya.

Kejadian itu penuh drama apabila rakan-rakan dan ahli keluarga mangsa, M Krishnan juga berkumpul di balai polis berkenaan.

Daripada lima anggota itu, empat konstabel didakwa mengikut seksyen 323, Kanun Keseksaan kerana dakwaan mencederakan mangsa.

Pada sidang akhbarnya, Anwar berkata terdapat dua set undang-undang di negara ini, khususnya jika ia membabitkan seorang menteri atau perdana menteri.

Menurut Anwar, beliau telah membaca novel Interlok, dan tidak nampak apa-apa yang rasis serta mencadangkan perbincangan diadakan.

“Ketika saya dipenjarakan, mereka yang menyokong saya ialah PAS, Tok Guru Nik Aziz, dan Tok Guru Hadi Awang... Mereka rakan karib saya,” kata Anwar.

Projek aliran transit massa (MRT) yang dijangka mula dibina Julai ini, mungkin mencecah kos melebihi anggaran RM36.6 bilion untuk tiga laluan.

Kumpulan masyarakat sivil mencadangkan beberapa nama yang didakwa “berpotensi dilantik sebagai pesuruhjaya” bagi menganggotai suruhanjaya diraja berhubung kematian Teoh.

dikemaskini 3pm
Pakatan Rakyat Selangor menafikan bahawa gabungan itu menggantung kain rentang yang yang didakwa menolak campur tangan sultan dalam pentadbiran negeri.

"Sebagai parti pemerintah, kita tidak perlu tergesa-gesa... sepatutnya ada 70 hingga 80 peratus keyakinan - malah 60 peratus juga tidak selamat,” kata MP BN.

dikemaskini 6.40pm
Seorang pembantu Shuhaimi Shafiei berkata, polis telah bersetuju untuk merekodkan keterangan ADUN Sri Muda itu pada jam 4 petang esok.

Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor akan bersidang pada 24 Januari ini untuk meminda undang-undang Tubuh Negeri Selangor.

Menurut Anwar, Najib wajib menerima pelawaan berdebat kerana sering-kali memperlekehkan dasar serta perangkaan ekonomi program 100 hari transformasi Pakatan Rakyat.

Menurut Bernama, empat orang dari pesawat AK5218 yang tiba dari Kuala Lumpur itu digegaskan ke Hospital Umum Sarawak, dipercayai mengalami cedera ringan.

Selain mengumumkan penubuhan Perbadanan Tenaga Nuklear Malaysia (MNPC), Najib juga menamakan Mohd Zamzam Jaafar sebagai ketua pegawai eksekutifnya.

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, ia berkata hanya UEM Group Bhd dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja memasukkan deposit tunai sebanyak RM50 juta.

Tinjauan di kedai dan pasar raya juga mendapati kebanyakannya sudah hampir kehabisan bekalan manakala pilihan jenama minyak masak kelapa sawit pula terhad.