BERITA

Ismail kata jangan panjangkan lagi

Koh Jun Lin

Diterbitkan
Dikemaskini 7 Feb 2015, 5:15 pagi

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Ismail Sabri terus mempertahankan kenyataannya agar pengguna memboikot peniaga Cina yang enggan menurunkan harga barangan.

Bercakap dalam satu forum pada malam tadi, Ismail berkata isu tersebut tidak harus dipanjangkan lagi sehingga menjadi isu kaum.

Sebaliknya, tumpuan harus diberikan pada hasratnnya – agar pengguna bersatu dan memboikot peniaga yang tetap enggan menurunkan harga barang walau dengan kejatuhan harga minyak.

“Kabinet telahpun setuju bahawa kita tidak perlu memanjangkan lagi isu ini, sebab kita perlu tahu bahawa kita memanjangkan lagi isu kaum, kita perlu tanya apa kesudahan yang kita cari. Kita perlu tanya.

“Jadi lebih baik kita kembali pada kepada niat (mesej tersebut) demi kepentingan semua pengguna; gunakan kuasa bersama untuk lakukan sesuatu ke atas peniaga ini agar mereka turunkan harga dan kesannya dirasai oleh semua kaum,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam forum anjuran Akademi Kepimpinan Kapten Hussein (AKHI).

[Baca berita asal]

Beri pendapat anda!

Jadi pelanggan Malaysiakini untuk menjadi pengulas berita. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.