mk-logo
Berita
Rani Kulup teringin peristerikan Vida
Diterbitkan:  Aug 3, 2017 5:32 AM
Dikemaskini: 6:07 AM

Sensasi Internet Abdul Rani Kulup menyatakan hasrat untuk memperisterikan pengasas produk kecantikan Vida Beauty, Datuk Seri Hasmiza Othman atau lebih dikenali sebagai Datuk Vida.

Abdul Rani yang menggelarkan dirinya sebagai 'ayah' berkata, beliau boleh menjadi seorang suami yang baik dan berharap agar Hasmiza dapat menerimanya, lapor Sinar Online.

"Ayah boleh menjadi suami yang baik," kata presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah (MJMM) itu.

Selain itu, ditanya tentang penerimaan isteri-isterinya mengenai hasrat berkenaan, Abdul Rani berkata:

"Isteri-isteri ayah 'steady'," katanya lagi yang sudah mempunyai dua isteri.

Selain ingin menjadikan isteri, Abdul Rani turut berhasrat untuk berduet dengan Hasmiza, 46.

Bagaimanapun, beliau menyerahkan kepada Hasmiza untuk memilih lagu yang akan mereka berduet.

Pada awal April lalu, perkahwinan tiga tahun Hasmiza bersama Fairuz Ahmad Zainuddin berakhir apabila mereka sah bercerai di Mahkamah Syariah, Ipoh.

Selepas perceraian itu, Hasmiza berhasrat mempunyai calon suami bermata berwarna kelabu seperti jejaka mat salih dan seseorang yang suka membeli-belah.

Memetik laporan media tempatan, usahawan itu berkata, calon suaminya juga haruslah menerima beliau seadanya.

"Dia kena ada karakter yang saya mahukan, bermata kelabu tapi ada ke calon seperti itu. Dia juga kena terima diri saya seadanya. Lelaki mana sanggup terima kalau sekali shopping saya borong 14 handbag. Pengsan lelaki tu.

"Dalam banyak-banyak resume, ada yang dari Finland dan Scotland. Tapi saya tak tengok pun lagi, takut nanti terjatuh cinta," katanya berseloroh kepada portal Projek MMO.

Malaysiakini telah menghubungi Hasmiza dan sedang menunggu reaksi daripadanya. 

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini