Malaysiakini
BERITA

KWSP harapkan penyelesaian wajar babitkan Plus

Diterbitkan

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengambil maklum mengenai pengumuman kerajaan mengenai Plus Malaysia Bhd (Plus) pada pembentangan Belanjawan 2020 hari ini selain keputusan mengurangkan caj tol sebanyak 18 peratus di semua lebuh raya kendalian Plus.

Dalam satu kenyataan hari ini, Ketua Pegawai Eksekutifnya, Tunku Alizakri Alias berkata KWSP akan membincangkan perkara itu dengan kerajaan dan Khazanah Nasional Bhd secepat mungkin bagi memastikan kepentingan ahlinya dilindungi.

“Kami gembira perkara yang berlanjutan ini akan selesai secara wajar dan memuaskan dengan mengambil kira kebimbangan kami dan mengiktiraf nilai sebenar aset ini.

"Kami juga mahu memberi jaminan kepada ahli-ahli kami bahawa KWSP tidak akan melepaskan Plus untuk sebarang tawaran yang lebih rendah daripada nilai saksama.

"Plus telah memberi sumbangan besar kepada KWSP melalui pulangan kewangan serta faedah sosial dalam bentuk lebuh raya yang selamat dan selesa untuk kalangan ahli dan rakyat Malaysia secara amnya," katanya.

- Bernama

Beri pendapat anda!

Jadi pelanggan Malaysiakini untuk menjadi pengulas berita. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.