Paling Popular
Terkini
story images
story images
story images
story images
story images
mk-logo
Berita
Agong jamu petugas media masakan patin tempoyak
Diterbitkan:  Feb 26, 2020 6:02 PM
Dikemaskini: 10:02 AM

Jika dua hari sebelum ini Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menjamu petugas media dengan makanan segera KFC dan McDonald's, hari ini lebih istimewa apabila baginda perkenan mengurniakan nasi berlauk ikan patin masak tempoyak, yang dibawa khas dari Temerloh untuk jamuan tengah hari.

Sumbangan disampaikan Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara Datuk Ahmad Fadil Shamsuddin dari Restoran Temerloh Catering, Temerloh, Pahang.

Lebih istimewa petugas media turut berpeluang merasai biskut hasil air tangan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Selain itu sebuah van Milo dan Nescafe turut disediakan atas perkenan Yang di-Pertuan Agong bagi membekalkan air milo kepada pengamal media di Kuala Lumpur, yang bertugas di bawah sinaran terik matahari, sejak 9 pagi lagi.

Keprihatinan yang ditunjukkan Al-Sultan Abdullah sebelum ini dijadikan contoh, apabila banyak syarikat korporat hari ini tampil memberikan sumbangan makanan serta barangan keperluan termasuk payung, power bank dan hand sanitizer, kepada media yang telah berkampung di Istana Negara, menyebabkan rezeki melimpah ruah dan tidak putus-putus sehingga petang ini.

Antara yang turut memberi sumbangan seperti Hausboom, 100Plus, Nescafe, Saji serta Federation of Investment Managers Malaysia, Marrybrown, Giant, Nestle, San Francisco Coffe, Majlis Keselamatan Negara Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Hari ini seramai 131 daripada 222 Ahli Dewan Rakyat yang dititahkan Seri Paduka untuk menghadiri sesi menghadap dan temu bual dengan baginda, susulan perkembangan terkini situasi politik di Malaysia.

Semalam, Yang di-Pertuan Agong berkenan menerima menghadap 90 Ahli Parlimen bagi mendengar sendiri pandangan mereka dan menentukan sokongan kepada pihak tertentu bagi membentuk kerajaan baharu.

- Bernama


Sertai saluran WhatsApp Malaysiakini BM sekarang untuk mendapatkan perkembangan berita terkini!

Lihat Komen
ADS