Malaysiakini
BERITA

Razak Musa dilantik peguam cara baru

Hidir Reduan Abdul Rashid

Diterbitkan

Abdul Razak Musa telah dilantik sebagai peguam cara negara yang baru, menggantikan Engku Nor Faizah Engku Atek, yang berusia 60 tahun bulan ini.

Pelantikan itu belum diumumkan secara rasmi tetapi Malaysiakini telah mendapatkan pengesahan daripada Peguam Negara Idrus Harun mengenai perkara berkenaan.

Jawatan itu ibarat sebagai timbalan kepada peguam negara dan beliau boleh melaksanakan fungsi-fungsi peguam negara.

[Baca berita penuh]


Malaysiakini telah menyajikan laporan percuma dalam bahasa Melayu selama 17 tahun. Langkah ini diambil sebagai khidmat kami untuk masyarakat.

Kami berharap ia dapat membantu pembaca membuat keputusan terhadap sesuatu perkara secara bermaklumat, selain menggalakkan perbahasan serius berkaitan isu-isu melibatkan kepentingan awam.

Malaysiakini juga berharap rakyat Malaysia tidak ketinggalan dalam isu-su penting dalam negara.

Langgan Malaysiakini (versi Bahasa Inggeris) sebanyak RM20 sebulan atau RM200 setahun bagi mendukung media bebas di negara ini.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.